Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?

Het is op dit moment niet meer mogelijk om van afstand te wijzigen.

 


Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

 • Log in op jouw dashboard. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
 • Klik op ''race wijzigen''; 
 • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
 • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand? Dan kun je met je oude startnummer aansluiten bij je nieuwe afstand. Je hoeft je hiervoor niet te melden bij het wedstrijdsecretariaat. 

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Annuleren

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Je kunt alleen annuleren als je staat ingeschreven voor de ASML Marathon Eindhoven (42,195 km) en ASML Halve Marathon (21,1 km) én je een annuleringsregeling hebt afgenomen. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden. Annuleringsverzoeken dienen uiterlijk 31 augustus via het contactformulier te worden ingediend.

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Zorg er dus voor dat jouw e-mailadres correct is ingevoerd. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Datum

Wanneer is de ASML Marathon Eindhoven?
De 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023.

Limited Edition Running Shirt

Kan ik een shirt bestellen?
Je kunt tijdens het inschrijven (zolang de voorraad strekt) een Limited Edition Running Shirt bestellen voor € 25,-. De maattabel kun je hier vinden. Heb je je al ingeschreven? Je kunt het event shirt bestellen door in te loggen op jouw dashboard en te klikken op 'voeg producten toe'. Shirts zijn op te halen tijdens de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat. Ook is het mogelijk om (zolang de voorraad strekt) een shirt ter plekke te kopen en met pin te betalen.

Inschrijven als bedrijf of school

Hoe nodig ik teamleden uit?
Heb je hulp nodig bij het uitnodigen van de teamleden nadat je bedrijf, school of groep is ingeschreven? Volg dan na aanmelding van je bedrijf de stappen uit deze handleiding.

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Als je je hebt ingeschreven, heb je een bevestiging per e-mail ontvangen met daarin een link naar jouw dashboard. Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw dashboard via de link in de bevestigingsmail.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?
Voor de leeftijdslimieten is de leeftijd op de dag van het evenement van toepassing.

 • ASML Marathon Eindhoven: 18 jaar
 • Belgisch Kampioenschap Marathon: 18 jaar
 • Business Estafette Marathon: 16 jaar
 • ASML Halve Marathon: 18 jaar
 • Business Run Halve Marathon: 18 jaar
 • 1/4 Marathon: 14 jaar
 • Business Run 1/4 Marathon: 16 jaar
 • RSM City Run 5 KM: 8 jaar
 • Jumbo Mini Marathon: 4 jaar
 • Marathon Eindhoven Urban Walk: geen minimum leeftijd
 • Your Marathon Challenge: geen minimum leeftijd
Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Je kan je tot vrijdagavond 6 oktober 23.59 uur inschrijven voor de ASML Marathon Eindhoven, tenzij een onderdeel is uitverkocht. Er zijn geen daginschrijvingen. 

Snelle lopers

Kan ik meedoen als snelle loper?
Klik hier voor alle informatie over snelle lopers.

Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Indien je het startnummer overdraagt na 10 september zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd indien de originele deelnemer hier voor gekozen heeft, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van het fysieke startnummer. 

Een handleiding voor het overdragen van het startnummer vind je hier.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

 

Startnummers

Waar vind ik informatie over de startnummers?
Klik hier voor alle informatie over de startnummers.

Wanneer ontvang ik mijn startnummer thuis?

Als je bij de registratie hebt gekozen voor startnummer thuissturen (enkel mogelijk voor Nederlandse postadressen en tegen betaling) zal je het startnummer in de week voor het evenement thuis ontvangen.

Startwaves

Hoe worden de startwaves ingedeeld?
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 10 september je verwachte eindtijd in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. 

Let op: bij de andere afstanden is er één start en zijn er geen startwaves. Om de doorstroming op het parcours te bevorderen, ben je ingedeeld in een startvak die vermeld staat op je startnummer. Het is niet meer mogelijk om je startvak te wijzigen. Zorg dat je minimaal 15-30 minuten voor de start in je startwave staat opgesteld. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik in naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk is in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Business Runs

Waar kan ik informatie over de Business Runs vinden?
Klik hier voor alle informatie over de Business Runs.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher op zondag krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Is er een kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Op zondag is er gelegenheid voor tassenafgifte van 08.00 tot 18.00 uur op de TU Eindhoven. De tassenafgifte kost €5,00 en is enkel met pin te betalen indien dit bij de registratie niet besteld is. Hier is ook kleedgelegenheid voor alle deelnemers.

Op zaterdag is er geen mogelijkheid tot het afgeven van je tas.

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kunnen de deelnemers op zondag deze medaille laten graveren met hun naam en eindtijd.

De deelnemers aan de Marathon Eindhoven Urban Walk ontvangen een herinneringspin. 

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken voor € 8,-. Het graveren van de medaille van de Jumbo Mini Marathon kost €5,-.  Indien je dit niet voor 10 september gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw dashboard. Je kunt ook tijdens het evenement besluiten je medaille te graveren, dan kost het € 10,-.

Je kan je medaille laten graveren bij MetaForum op de campus van de TU Eindhoven op zondag 8 oktober.

Muziek

Is er muziek op het parcours?
Tijdens de ASML Marathon Eindhoven staan er verschillende muziekpunten langs het parcours om je aan te moedigen en toeschouwers te entertainen. 

Pacers

Zijn er pacers?
Klik hier voor alle informatie over pacers.

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?

Voor de marathonafstand zijn er geldprijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën voor zowel man als vrouw (M35 t/m M70+). Tevens ontvangen de winnaars in die leeftijdscategorieën ook een gratis startnummer voor de volgende editie. De organisatie neemt contact op met de winnaars na het evenement.

Bij de ASML Halve Marathon krijgen de nummers 1, 2 en 3 man en vrouw een gratis startnummer voor de volgende editie. Hier zijn geen geldprijzen voor beschikbaar. Voor alle afstanden zijn ereprijzen te winnen voor de 1, 2 en 3 man en vrouw. Bij de Jumbo Mini Marathon is er geen prijsuitreiking. Deze prijsuitreikingen worden op de dag van het evenement gehouden.

Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, ontvangt een medaille.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish. 

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer/wandelkaart toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Alleen bij alle onderdelen van de ASML Marathon Eindhoven op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdsaanduiding

Waar staan de kilometers aangegeven?
De ASML Marathon Eindhoven is de eerste marathon waarbij werd gewerkt met aftellende km-punten. Bij marathons worden de kilometerpunten aangegeven, zodat lopers weten hoeveel ze al hebben afgelegd. Bij andere sporten (zoals wielrennen) wordt de afstand tot de finishlijn aangegeven. Door de introductie van de aftellende km-punten in combinatie met een motiverende spreuk, wil de Marathon Eindhoven haar deelnemers een psychologisch voordeel bieden. 
Dus niet: ’36 km afgelegd', maar: ‘nog slechts 6 km’ te gaan. Alle onderdelen finishen op de Vestdijk. Dat betekent dat elke loper deze aftellende km-borden kan zien. Omdat veel lopers de standaard 5 km-borden en -tijden graag willen zien, blijven deze behouden langs de parcoursen.

Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?
In verband met het programma en het tijdig vrijgeven van het parcours hanteren wij de volgende tijdslimieten. 

 • ASML Marathon Eindhoven: 6 uur (21,1 km binnen 3 uur)
 • ASML Halve Marathon: 3 uur
 • 1/4 Marathon: 1 uur en 25 minuten
 • RSM City Run 5 KM: 45 minuten
 • Jumbo Mini Marathon: 25 minuten
 • Marathon Eindhoven Urban Walk: finish sluit om 15.15 uur

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de kleedaccommodaties, de start, de finish en langs het parcours bij iedere verzorgingspost (ongeveer om de 5km).

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?

ASML Marathon Eindhoven
Tijdens de marathon zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (isotone sportdrank) en water (beide in bekertjes) worden ingericht (5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km). Daarnaast zijn er waterposten (bekertjes water en sponzen) voorzien (12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km). Op de posten 20 km en 30 km worden bananen aangeboden. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water + flesje AA iso lemon en een banaan.

Bij de verzorgingsposten zijn ook toiletten aanwezig.

ASML Halve Marathon
Bij de ASML Halve Marathon is er elke 5 km een verzorgingspost. De posten zijn voorzien van water. Tussen de verzorgingsposten zijn er sponsposten ingericht waar sponsen en bekertjes water worden aangeboden. 

Op het 9 km punt worden er bananen aangeboden. Na de finish krijgt iedere deelnemer een bekertje water en een flesje AA iso lemon en een banaan. 

Bij de verzorgingsposten zijn ook toiletten aanwezig.

1/4 Marathon
Er staat een verzorgingspost op ongeveer 5,5 km. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water, een flesje AA iso lemon en een banaan.

RSM City Run 5 KM
Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water, een flesje iso lemon en een banaan.

Jumbo Mini Marathon
Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water en AA Drink Sportwater.

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het wedstrijdreglement.

Wisselpunten Business Estafette Marathon

Waar bevinden de wisselpunten van de Business Estafette Marathon zich?
De wisselpunten van de Business Estafette Marathon bevinden zich op de volgende locaties:
Wisselpunt 1: High Tech Campus (10,9 km), ingang aan de zijde van de Dommel.
Wisselpunt 2: Montgomerylaan (20,4 km), ter hoogte van de Rabobank op de linker weghelft.
Wisselpunt 3: Gerretsonlaan (32 km), bij de bocht naar de Oude Bossche Baan op de linker weghelft.

Etappe 1: 10,9 km
Etappe 2: 9,5 km
Etappe 3: 11,6 km
Etappe 4: 10,2 km

Overig

App

Is er een app?
Klik hier voor alle informatie over de officiële event app.

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de ASML Marathon Eindhoven?
Klik hier voor alle informatie over de goede doelen.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Klik hier voor alle informatie over hotelovernachtingen.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours.

Training

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?
Klik hier voor alle informatie rondom een goede voorbereiding.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.