3.000 headlights verlichtten Eindhoven op zaterdagavond tijdens 35e Marathon Eindhoven

De zaterdagavond van de 35e Marathon Eindhoven is met 3.000 deelnemers een groot succes geworden. De eerste twee onderdelen van het grootse sportevenement, de 5KM4ALL en de Jumbo 10 km run by night, gingen onder grote belangstelling en met fraai nazomerweer van start.

Terwijl de eerste deelnemers zich klaarmaken in het Beursgebouw, valt de schemering langzaam in. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de weersomstandigheden perfect. Op deze bijzonder zachte zaterdagavond wandelen, rijden of rollen de eerste deelnemers rond kwart over zeven naar de start. Zij zijn klaar voor het eerste onderdeel, de 5KM4ALL. “Al die vrolijke gezichten aan de start, geweldig om te zien! Iedereen vindt het leuk om mee te doen. Ik zag skates, rolstoelen en fietsen, fantastisch.”, zegt Edgar de Veer, organisator van de Marathon Eindhoven.

Intro

Gezelligheid aan de finish

Het startschot voor de 5KM4ALL wordt verricht door paralympisch atleet Kenny van Weeghel. Hij is blij verrast met de opkomst en hoeveel tijd en energie iedereen heeft gestoken in de aankleding van zijn of haar vervoersmiddel. Onderweg is het een gezellige bedoeling en vooral genieten voor alle deelnemers en toeschouwers langs het parcours.

Om 19.30 uur klinkt het startschot voor de Jumbo 10 km run by night, gegeven door Ton van Veen, CFO van de Jumbo. De eerste lopers schieten het vernieuwde parcours op met in het kielzog bijna 2.500 deelnemers. Al binnen 34 minuten komt de eerste snelheidsduivel over de finish. In het centrum en bij de finish is het inmiddels druk en gezellig en langs het parcours staan DJ’s om de lopers nog eens extra aan te moedigen. Om half elf komt de laatste deelnemer over de finish waar ook haar een unieke medaille wacht.

De organisatie bedankt iedereen voor de fantastische opkomst en hoopt iedereen morgen langs het parcours te zien tijdens om de lopers aan te moedigen.