36e Marathon Eindhoven: 12 & 13 oktober 2019

28-11-2018

Save the date! Ook in 2019 zal Marathon Eindhoven plaatsvinden in het tweede weekend van oktober. Zet daarom alvast zaterdag 12 en zondag 13 oktober in je agenda! De inschrijving voor de 36e editie opent in het voorjaar. De exacte datum wordt later bekendgemaakt.

Lees meer
36e Marathon Eindhoven: 12 & 13 oktober 2019

Bekijk de uitslagen, foto's en het sfeerverslag

14-10-2018

Alle uitslagen staan nu online! Gefeliciteerd met jullie prestaties! We hebben genoten. Bekijk ook de foto's in het Facebook-album en lees het sfeerverslag.

Lees meer
Uitslagen, foto's en sfeerverslag

De 35e Marathon Eindhoven is een prachtige overwinning geworden voor Elisha Kipchirchir Rotich

14-10-2018

De 28-jarige Keniaanse atleet finishte de Marathon Eindhoven in warme weersomstandigheden in een tijd van 02:07:32 en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record. Landgenoot Laban Mutai moest het onderspit delven tegen Kipchirchir Rotich en kwam als tweede binnen in 02:07:37. Derde werd Keniaan Vincent Kipsang Rono. Hij finishte in 02:07:50. Ook nummer twee en drie liepen een persoonlijk record.

 

Lees meer
De 35e Marathon Eindhoven is een prachtige overwinning geworden voor Elisha Kipchirchir Rotich

Philips en Usono testen Lumify met ProbeFix Dynamic tijdens “meest innovatieve marathon ter wereld”

11-10-2018

Tijdens de Marathon Eindhoven op zondag 14 oktober testen Philips en Usono samen het draagbare echoapparaat Lumify in combinatie met de nieuwe ProbeFix Dynamic. De samenwerking is onderdeel van het ‘Innovation Lab’ van de marathon en draagt bij aan de ambitie om de meest innovatieve marathon ter wereld te worden. 

 

Lees meer
Philips en Usono testen Lumify met ProbeFix Dynamic tijdens “meest innovatieve marathon ter wereld”

Doe mee aan onderzoek!

11-10-2018
Betere prestaties door op tijd voldoende te drinken

Als je rent verlies je vocht, vaak veel vocht. De temperatuur van je lichaam stijgt en die warmte moet weg. Je gaat zweten en je verliest vocht. Je lichaam bestaat voor zo’n zestig procent uit vocht, wat nodig is om te kunnen functioneren. Het is eigenlijk heel logisch dat je je vochtverlies zo snel mogelijk moet aanvullen anders dan functioneer en presteer je minder. Toch rennen veel mensen de drankposten met de flesjes energydrank voorbij. Mensen drinken te weinig, vertelt trainer/coach Frank Heldoorn. Hij wil mensen bewust maken van de noodzaak om te drinken. Tijdens de Marathon Eindhoven onderzoekt hij het vochtverlies. Deelnemers aan de hele en halve marathon kunnen zich zondag ter plekke aanmelden.

Lees meer
Doe mee aan onderzoek!

Nieuw: live-stream in de app

5-10-2018

Nieuw! We hebben dit jaar ook een live-stream in de 'Marathon Eindhoven' app. Volg alle actie live in de app op zondag 14 oktober vanaf 10.00 uur! Daarnaast is ook Live-Tracking weer beschikbaar in de app. Je kunt tot maar liefst 25 lopers volgen over alle afstanden. Zaterdag worden de laatste deelnemers aan de app toegevoegd. Download de app via Google Play of in de App Store.

Lees meer
Nieuw: live-stream in de app

Traditioneel sterk deelnemersveld: 2.06-tijd is het doel!

5-10-2018

Op zondag 14 oktober staan er weer atleten van internationaal topniveau aan de start bij de 35e Marathon Eindhoven. Het doel: een spannende wedstrijd en een 2.06-tijd. Favorieten voor de overwinning zijn Felix Kirwa (KEN), vorig jaar nog tweede in 2:06.13, Belay Assefa (ETH), 3e tijdens Marathon Eindhoven 2013 en Deriba Robi (ETH), goed voor een persoonlijk record van 2.05:58 gelopen tijdens Marathon Eindhoven 2015.

Lees meer
Traditioneel sterk deelnemersveld: 2.06-tijd is het doel!

Bereken jouw persoonlijke doorkomsttijden voor de aftellende km-punten

11-9-2018

De aftellende km-punten werden in 2017 voor het eerst geïntroduceerd en waren een groot succes. Dit jaar is het concept verder ontwikkeld en worden alle deelnemers vooraf gefaciliteerd met aangepaste tijdschema’s zodat zij exact weten wanneer zij op welk moment moeten zijn om hun persoonlijke droomtijd te halen.

Wil jij weten wanneer je op welk (aftellende) km-punt moet zijn om jouw persoonlijke droomtijd te halen? Gebruik onze running calculator.

Lees meer
Bereken jouw persoonlijke doorkomsttijden