Gratis 10-weeks trainingsprogramma
Zo organiseert ASML een gratis 10-weeks trainingsprogramma voor medewerkers en inwoners uit de regio om dit sportevenement toegankelijk te maken voor iedereen. Sinds begin augustus zijn deelnemers wekelijks met een trainer aan de slag gegaan om vol zelfvertrouwen aan de start te staan in oktober. 

De gemeente Eindhoven, marathonorganisator Golazo en ASML werken samen in de regio om deelnemers met een bescheiden inkomen te vinden en deze klaar te stomen voor het sportevenement. De trainingssessies bieden een balans tussen hardlooptraining, krachttraining en looptechnieken. ASML sponsort de tickets van de deelnemers en ook de sportkleding en loopschoenen wanneer gewenst. Op die manier is deelname aan de ASML Marathon Eindhoven ook voor mensen met weinig hardloopervaring of middelen toegankelijk.

Supporters van harte welkom
ASML omarmt ook de inclusieve Your Marathon Challenge, een uitdaging waarbij iedereen op zijn eigen tempo, al lopend of rolstoelend, kan deelnemen aan het evenement.

“Ontdek de kampioen in jezelf en leg de eerste 41 km in je eigen tempo al af in de weken voor de marathon. Op 7 oktober finish je de laatste 1,195 km op de Vestdijk tijdens het evenement. Zo is de marathon nog voor meer mensen haalbaar,” zegt Maaike Yark. 

Tijdens de 2022-editie namen bijna 25.000 mensen deel aan de Marathon Eindhoven, het hoogste aantal deelnemers ooit. Naast ‘meelopen’ staat ‘meemaken’ centraal. Ook supporters zijn van harte welkom om familie, vrienden of collega’s aan te moedigen en er een gezellige dag van te maken. 

“De doelstellingen van ASML sluiten goed aan bij onze ambitie voor de Marathon Eindhoven. Sporten verbindt en draagt bij aan de gezondheid van mensen. We willen met ons wandel- en hardloopevenement iedereen aanmoedigen om mee te doen. Mede door verschillende afstanden aan te bieden willen we deelname voor zoveel mensen mogelijk maken,” zegt Mario Kadiks van Golazo Nederland, organisator van de ASML Marathon Eindhoven.

Programma

Zaterdag 7 oktober
Zaterdag staat in het teken van de ASML Your Marathon Challenge en de Urban Walk wandeltocht van 12 of 20 km.

Zondag 8 oktober
Op zondag staan de lopers aan de start voor de ASML Marathon (42,195 km), ASML Halve Marathon, 1/4 Marathon, Jumbo Mini Marathon (1,6 km voor kinderen), de RSM City Run (5 km) en Business Runs.