Sportief hoogtepunt
De Marathon Eindhoven is een loopfeest van, voor en door de stad. Op Zondag 13 oktober omarmt de stad de hardlopers. De dag start om 09.45 uur met de City Run over 5 km. Om 10.00 uur klinkt op de Mathildelaan het startschot voor de Marathon en de Business Estafette Marathon. Een uur later, om 11.00 uur, mogen de jonge sportievelingen vanaf 4 jaar starten bij de Mini Marathon. De Halve Marathon, met naar verwachting zo’n 10.000 deelnemers, start vanaf 13:30 uur op de Montgommerylaan. De Jumbo 10 km sluit om 15:30 uur de sportieve dag af. De finish is traditiegetrouw op de bruisende Vestdijk.

Innovatie
De Marathon Eindhoven wil zich graag ontwikkelen tot meest innovatieve marathon ter wereld. Het is een lange termijn ambitie die niet zelf gerealiseerd kan worden. Daarom werkt de organisatie samen met o.a. de gemeente, provincie, TU/e, Fontys Hogescholen, Sports & Technology en diverse andere innovatiepartners om de Marathon Eindhoven stap voor stap te ontwikkelen.

Het faciliteren van hardlopers bij hun ultieme hardloopplezier staat steeds voorop. Innovatie, technologie en design kunnen slim worden ingezet als hulpmiddel om mensen frequenter, verantwoord, blessurevrij en met plezier te laten hardlopen of om de kwaliteit en beleving rondom de Marathon Eindhoven steeds verder te verbeteren.

Alle initiatieven worden gekoppeld binnen ‘Innovation Lab Marathon Eindhoven’. Hierdoor ontstaat herkenning van initiatieven en wordt duidelijk dat de diverse projecten en initiatieven onderdeel zijn van een gezamenlijke ambitie.