Meer deelnemers, meer partnerships
Naast het recordaantal inschrijvingen afgelopen editie, is het opvallend dat ook het aantal partnerships voor het grootste loopfeest van Zuid-Nederland toeneemt. Sinds vorig jaar is ASML titelpartner en vanaf deze editie zijn er ook weer nieuwe partners verbonden aan de ASML Marathon Eindhoven.

RSM omarmt City Run
RSM, een gerenommeerde adviseur op het gebied van assurance, tax en consulting voor middelgrote organisaties en familiebedrijven, heeft zich voor de komende jaren verbonden aan de City Run van de ASML Marathon Eindhoven. Vanaf heden draagt de 5 kilometer de naam RSM City Run. Dit sponsorschap stelt RSM in staat om haar naamsbekendheid in de regio verder te vergroten en tegelijkertijd trouw te blijven aan de eigen kernwaarden: betrokken, verantwoordelijk, eigenzinnig en vernieuwend. De link tussen RSM en ASML Marathon Eindhoven was hierdoor dan ook snel gelegd.

JUMBO Mini Marathon
Ook Jumbo, al jarenlang trouwe partner, verbindt zich de komende 3 jaar weer aan de ASML Marathon Eindhoven, maar richt zich op de Mini Marathon. Jumbo is er voor heel de familie en past daardoor perfect bij de Mini Marathon. Deelnemers tussen de 4 en 99 jaar mogen meedoen aan deze korte run van 1,6 km.

ASML pakt Your Marathon Challenge op
Ook de succesvolle Your Marathon Challenge pilot van Brabant Sport Fonds wordt dit jaar voortgezet. ASML zal in 2023 en 2024 titelsponsor zijn van de Your Marathon Challenge en deze pilot een stap verder brengen om meer inwoners van de Brainport Eindhoven regio die wel willen finishen op de Vestdijk, maar om verschillende redenen niet kunnen hardlopen te helpen sportieve doelen te stellen en in beweging te komen. Bij Your Marathon Challenge volbrengen wandelaars de laatste 1,195 kilometer van hun marathon. De eerste 41 kilometer hebben zij al op andere momenten en in hun eigen tempo volbracht.

Marathon Eindhoven Urban Walk
De wandeltocht heeft ook een ontwikkeling doorgemaakt. In plaats van de 5, 10 en 15km van vorig jaar wordt deze wandeltocht ‘Marathon Eindhoven Urban Walk’ genoemd en zijn de afstanden aangepast naar 12km en 20km. Een prachtige wandeling voor fervente wandelaars langs mooie onontdekte plekken en gebouwen van Eindhoven waarbij de deelnemers onderweg worden getrakteerd op muziek, acts en verzorging.

Belgisch Kampioenschap
Tijdens de 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven zal op zondag 8 oktober ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaatsvinden. Het is de zevende keer dat het kampioenschap deel is van de marathon.

Programma zaterdag 7 oktober
Dit jaar kunnen mensen op zaterdag 7 oktober meedoen aan de Your Marathon Challenge. Daarnaast zal ook de Marathon Eindhoven Urban Walk plaatsvinden.

Programma zondag 8 oktober
Op zondag 8 oktober staat de ASML Marathon, inclusief Belgisch Kampioenschap Marathon op de agenda. Ook vinden de Jumbo Mini Marathon (1,6 kilometer voor het hele gezin), RSM City Run (5 kilometer), 1/4 Marathon (10,55 kilometer), ASML Halve Marathon en Business Runs over diverse afstanden plaats.

Inschrijven voor de verschillende wandel- en hardlooponderdelen is vanaf vandaag mogelijk.