De jongste atleten vertrokken om 09.30 uur vanaf het 18 Septemberplein om na een route van 1,6 km te finishen op de Vestdijk. In de ochtend werd ook het startschot van de AON City Run 5 km en de Jumbo 10 km gegeven. De Halve Marathon – het meest populaire onderdeel – ging in de middag van start en was de afsluiter van het sportieve weekend waar iedereen in de regio en ver daarbuiten lange tijd naar hunkerde.

Niet alleen de lopers waren blij dat het eindelijk weer mocht. Langs het parcours was het ook weer vertrouwd Brabants gezellig. Genietend van een najaarszonnetje ‘droegen’ de opgetogen toeschouwers de ruim 18.000 deelnemers naar de iconische finish op de Vestdijk.  

Mario Kadiks kijkt met blijdschap terug op het marathonweekend. ‘’Schitterend. Om na lange tijd weer zoveel vrolijke gezichten en ontlading bij de lopers te zien en positieve reacties te ontvangen is erg mooi. Na bijna twee jaar afwezigheid stond de stad zoals vanouds weer in het teken van de marathon. We zetten ons in om zoveel mogelijk mensen uit de regio in beweging te brengen en dat is met dank aan de gemeente, sponsoren, vrijwillers en alle andere betrokkenen gelukt.’’, aldus de directeur van Golazo Nederland, de organisatie achter het hardloopevenement.

Elk jaar staat bij de Marathon Eindhoven een goed doel centraal. Deze editie riep de organisatie haar deelnemers op om bij te dragen aan een beter leven voor mensen die te maken hebben met kanker. Onder het motto ‘’Ren tegen kanker en vóór het leven tijdens de Marathon Eindhoven!’’ werd het mooie bedrag van €287.910 in de loop van de dag overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Geheel volgens traditie vindt de Marathon Eindhoven powered by ASML volgend jaar ook weer plaats op de tweede zaterdag en zondag van oktober. De 38e editie vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022.