Vrouwelijke elite
Bij de vrouwen gaan een drietal Kenianen en een Ethiopische met elkaar de strijd aan. Ayalew Bere Asayech (Ethiopië) heeft de sterkste papieren met een persoonlijk record van 2.25:07 op de marathon. In 2021 wist ze de marathon in Lissabon te winnen. Zij zal concurrentie ondervinden van Eunice Jeptoo (Kenia) die in 2017 wist te winnen in Eindhoven. Dat deed ze in een persoonlijk record van 2.26:13.

Belgisch Kampioenschap Marathon
Het Belgisch Kampioenschap Marathon wordt voor de zesde keer gehouden in Eindhoven. Van 2015 tot en met 2019 was deze Brabantse stad ook al het decor van deze kampioenschappen. Wouter Simons en Cedric Vandeputte zijn kanshebbers bij de mannen. Voor beide atleten is de ASML Marathon Eindhoven het debuut op deze afstand. Simons wist dit jaar nog brons te winnen op het Vlaams Kampioenschap 5000m en won de 10km bij de Groene Loper Run in Maastricht van 2021.

Bij de vrouwen wordt Karen van Proeyen gezien als kanshebber. In 2019, toen in Eindhoven ook het Belgisch Kampioenschap Marathon gehouden werd, was ze met een tijd van 2.42:13 de snelse Belgische vrouw. Van Proeyen zal onder andere concurrentie krijgen van Ellen Osselaer.

Het volledig veld van deelnemers aan het Belgisch Kampioenschap Marathon is te bekijken op de website van de Belgische Atletiekfederatie.

Europees Politie Kampioenschap Marathon
Zo'n 150 hardlopers die werkzaam zijn bij de politie doen mee aan het Europees Politie Kampioenschap Marathon. Deze deelnemers zijn uit heel Europa afkomstig waaronder een delegatie uit Nederland.

Live uitzending
De ASML Marathon Eindhoven zal uitgezonden worden op Omroep Brabant. De start is om 10.00 uur.