De pilot van de Your Marathon Challenge – die in samenwerking met partner BrabantSport Fonds georganiseerd wordt - zorgde voor veel blije gezichten en maakte veel emoties los. Tijdens dit nieuwe onderdeel kregen absolute beginners en unieke sporters de mogelijkheid om de sfeer van de Marathon Eindhoven te beleven. De organisatie en BrabantSport Fonds willen op deze wijze ook mensen die om wat voor reden niet zo makkelijk ‘in beweging’ komen betrekken bij het grootste tweedaagse sportevenement van de provincie.

De bedoeling is dat de deelnemers in de maanden voorafgaand aan het marathonweekeinde in gedeelten en op hun eigen manier 41 kilometer afleggen, maar dit is niet vereist. Elke afgelegde kilometer telt. Vandaag werd de laatste 1.195 meter door ruim 200 deelnemers, jong en oud, afgelegd om de marathonstafstand te voltooien na een indrukwekkende finish onder de iconische finishboog op de Vestdijk.

Morgen staan de Mini Marathon (09.30 uur), AON City Run 5 km (09.45 uur), Marathon Eindhoven (10.00 uur), Jumbo 10 km (10.10 uur) en Halve Marathon (14.00 uur) op het programma. Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk. Met een positieve weersverwachting staat niets een onvergetelijke zondag nog in de weg.

Klik hier voor de sfeerfoto's van zaterdag.